США відправили ще один авіаносець до берегів КНДР

Читать на русском
Авіаносець Рональд Рейган ВМС США перенаправлений в район Корейського півострова в зв'язку з нещодавнім пуском балістичної ракети КНДР і, як наслідок, загостренням ситуації в регіоні.

Авіаносець «Рональд Рейган» ВМС США перенаправлений в район Корейського півострова в зв'язку з нещодавнім пуском балістичної ракети КНДР і, як наслідок, загостренням ситуації в регіоні.

Про це повідомляє CNN, посилаючись на американських чиновників, пише «Слово і Діло».

Авіаносець «Рональд Рейган» після закінчення техобслуговування і випробувань на японській базі Йокосука відправиться до Корейського півострова, де приєднається до авіаносця ВМС США «Карл Вінсон» для проведення спільних навчань.

Авіаносець буде проводить різні вправи, в першу чергу відпрацьовуючи безпечний запуск і посадку літаків, повідомили в прес-службі ВМС США.

Авіаносець «Рональд Рейган» має довжину тисячі дев'яносто дві фута (майже 333 метра) і оснащений 60 літаками, його екіпаж налічує 4539 осіб.

У Пентагоні не повідомили, чи як довго обидва авіаносця будуть знаходитися близько Північної Кореї, проте в кінцевому підсумку планується, що «Рональд Рейган» замінить авіаносець «Карл Вінсон» в регіоні.

Північна Корея загрожує запуском ракет «в будь-який час і в будь-якому місці»Північна Корея планує продовжити запуски ракет «в будь-який час і в будь-якому місці», всупереч резолюції Ради Безпеки ООН і попередження США.

Як повідомляється, на цей крок американські військові пішли після того, як Північна Корея продемонструвала значний прогрес в своїй ракетній програмі, провівши успішне випробування ракети середньої дальності, здатної нести ядерну боєголовку.

Як відомо, авіаційна ударна група ВМС США на чолі з авіаносцем «Карл Вінсон» проводить спільні з кораблями японських ВМС навчання неподалік від берегів Корейського півострова.

Раніше Північна Корея вже заявляла, що готова використовувати зброю проти ударної групи військово-морського флоту США і готова до війни, якщо буде спровокована Сполученими Штатами Америки.

Нагадаємо, США закликали РФ і Китай вплинути на КНДР.

Раніше в НАТО назвали останнє випробування ракети КНДР провокацією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: