Польща зменшить свою присутність у Єврокорпус на користь НАТО

Читать на русском
Варшава планує направити зекономлені кошти на зміцнення власних збройних сил в рамках посилення східного флангу НАТО.

Польща не виходить, а відмовляється від статусу країни-учасниці Єврокорпусу і протягом декількох років зменшить свою діяльність в цьому військовому формуванні ЄС.

Про це повідомили в Міністерстві національної оборони Польщі, запевнивши, що ці рішення узгоджені з партнерами в Єврокорпусу, передає «Слово і Діло».

У Польщі викорінюють «комуністичний слід» в арміїПольський уряд за час свого правління змінив понад 90% складу вищого військового командування в Збройних силах країни.

«Це не правда, що Польща виходить з Єврокорпусу. Згідно з рішенням міністра національної оборони, Польща тільки відмовилася від статусу держави-учасника в Генеральному штабі Єврокорпусу і поступово протягом 3-4 років буде зменшувати свої внески в це формування», - додали у відомстві.

Міністерство національної оборони заявило, що Польща збереже статус асоційованої держави Єврокорпусу і «буде діяти відповідно до цього статусу та участі інших європейських держав».

Таке рішення польське оборонне відомство пояснило необхідністю зменшити діяльність Польщі «у зв'язку зі збільшенням навантаження на збройні сили, що є результатом втілення постанов з самітів НАТО в Ньюпорті і Варшаві, зокрема посиленням східного флангу альянсу в контексті колективної оборони, зміною характеру активності Єврокорпусу, а також занадто великими зобов'язаннями і засобами по відношенню до інших держав, які хочуть отримати статус держав-учасників Єврокорпусу».

У Міністерстві національної оборони також повідомили, що завершення процесу зменшення активності заплановано на 2021 рік, воно буде відбуватися етапами так, щоб під час вахти сил швидкого реагування НАТО, де Польща в 2020 році має стати країною-учасницею, Єврокорпус зберігав здатність командувати своїми силами.

Уряд Польщі з моменту свого приходу до влади восени 2015 року змінило близько 90% складу вищого військового командування в Збройних силах країни.

Раніше повідомлялося, що в НАТО мають намір збільшити кількість військ в Європі для стримування РФ.

Нагадаємо, раніше Столтенберг анонсував засідання Ради Росія-НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: