ДСНС попереджає українців про сильні дощі і грози

Читать на русском
24 травня, в Україні буде переважно суха погода, опади у вигляді дощу, місцями з грозою, можливі лише на заході та півночі країни.

У західних і північних областях України пройдуть грози з градом і шквалами.

Про це попереджає прес-служба ДСНС, передає «Слово і Діло».

«24 травня у Волинській, Рівненській, Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій та Закарпатській областях грози, вдень місцями град і шквали 17-22 м/с, вранці та вдень у Львівській, Івано-Франківській і Чернівецькій областях місцями сильні дощі, на Закарпатті та в Карпатах дуже сильні дощі», - йдеться у повідомленні.

Метеорологи передбачили екстремальні погодні катаклізми цьогорічНепрості і надзвичайно небезпечні погодні явища триватимуть і в 2017 році згідно прогнозів Всесвітньої метеорологічної організації, яка раніше визнала минулий 2016 рік найтеплішим за всю історію наукових спостережень за кліматом.

Також, 24-25 травня на річках Закарпатської області очікується підвищення рівнів води на 0,5-1,5 м в нижніх течіях р. Боржава та р. Латориця - 2,0-3,0 м з можливим виходом води на заплаву. У місцях сильних злив можливе формування значного місцевого стоку з загрозою підтоплення понижених територій; швидкоплинне підняття рівнів води на малих водотоках на 0,5-1,0 м; освіту селевих потоків.

У зв'язку з очікуваними сильними зливами в найближчі дні на річках басейнів Сяну, Дністра в межах Львівської та Івано-Франківської областей очікується підйом рівнів води на 0,5-1,5 м, на окремих ділянках річок до 2,0 м над рівнями 23 травня на 8:00. Місцями можливий вихід води на заплаву. При сильних зливах можливе формування значного місцевого та схилового стоку, в горах існує загроза утворення селей.

Нагадаємо, в Україні в середу, 24 травня, синоптики прогнозують переважно суху погоду, опади у вигляді дощу, подекуди з грозою, можливі лише на заході та півночі країни. У зазначених регіонах температура складе від 17 до 24 градусів. На сході і в центрі буде від +19 до +23, на півдні стовпчик термометра підніметься до +24.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: