Корчак хоче створити службу системного адміністрування при НАЗК

Читать на русском
Голова НАЗК Наталія Корчак пропонує внести зміни до закону «Про запобігання корупції» і створити на базі НАЗК службу розпорядника державних реєстрів.
Наталія Корчак

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак запропонувала створити службу розпорядника Державного реєстру електронних декларацій.

Про це вона заявила в ході слухань в антикорупційному комітеті Верховної Ради у п'ятницю, 21 квітня, повідомляє «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«Я пропоную внести зміни до закону «Про запобігання корупції» в частині, яка стосується створення на базі НАЗК служби розпорядника державних реєстрів, агентів», - запропонувала Корчак.

За її словами, у цієї служби повинен бути окремий бюджет, підкорятися вона буде виключно керівнику НАЗК, проте в службі будуть не держслужбовці, «а найняті працівники-айтішники, з відповідною заробітною платою, які будуть займатися системним адмініструванням реєстру».

«І коли будуть ставити питання, хто несе відповідальність, то тут чітко можна буде сказати - голова (НАЗК - ред) і керівник цієї служби», - зазначила Корчак.

Парламентський комітет на слуханнях обговорив роботу реєстру електронних декларацій, діяльність НАЗК і механізм підготовки змін до закону «Про запобігання корупції» в частині визначення переліку суб'єктів декларування.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман звинуватив Корчак в саботажі модернізації е-декларування.

Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило про проведенні близько ста повних перевірок електронних декларацій чиновників і трьох тисяч спеціальних. З 14 квітня з системи електронного декларування почали зникати е-декларації чиновників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: