Франція погодилася допомогти Україні змінити ширину залізничної колії

Читать на русском
Франція розгляне можливість експертно-консультаційної допомоги Україні, а також сприятиме залученню коштів Європейського Союзу для реалізації проекту по зміні ширини залізничної колії в Україні.

Міністерство інфраструктури України спільно з французькою делегацією Міністерства охорони навколишнього середовища, енергетики та моря обговорили питання залучення коштів ЄС для реалізації проекту по зміні ширини залізничної колії.

Про це повідомила прес-служба відомства, передає «Слово і Діло».

Залізниця продовжує потерпати від корупційної системи тарифів на вантажоперевезенняНезалежний транспортний експерт оцінив діяльність «Укрзалізниці» під керівництвом Войцеха Балчуна, контракт якого закінчується в травні.

«Французька сторона розгляне можливість експертно-консультаційної допомоги та сприятиме залученню коштів Європейського Союзу для отримання технічної допомоги в реалізації проекту по системі зміни ширини колії в Україні», - йдеться у повідомленні.

Крім того, українська сторона висловила зацікавленість у залученні досвіду фахівців залізничної галузі Франції щодо подальшого розвитку залізничної інфраструктури, будівництва нового рухомого складу в тому числі із застосуванням системи зміни ширини колії для рухомого складу.

Раніше, Кабмін затвердив угоду про пряме залізнично-поромне сполучення з Грузією.

Нагадаємо в «Укрзалізниці» оприлюднили графік реконструкції залізничних шляхів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: