Каталонія проголосить незалежність у разі відмови Іспанії від референдуму – El Pais

Читать на русском
Проект документа, який передбачає проголошення незалежності вже є в місцевому парламенті Каталонії.

Каталонія має намір в односторонньому порядку проголосити незалежність, якщо влада Іспанії не дозволять провести референдум.

Про це повідомляє газета El Pais з посиланням на проект відповідного закону в Каталонської автономії, передає «Слово і Діло».

«Якщо іспанська держава перешкодить проведенню референдуму, цей закон вступить в силу в повному обсязі і відразу ж, як тільки парламент (регіону) встановить цю перешкоду», - йдеться в документі.

В Іспанії судять колишнього керівника КаталоніїКолишнього керівника іспанської автономії Каталонія Артура Маса судять за організацію незаконного референдуму.

Також повідомляється, що в разі схвалення референдуму влади Каталонії мають намір винести на голосування наступне питання: «чи хочете ви, щоб Каталонія стала незалежною від Іспанії державою?». Планується, що можливий референдум може відбутися 24 вересня або 1 жовтня.

Крім того, проект закону передбачає, що Каталонія стане парламентською республікою і залишиться в Євросоюзі.

Очікується, що глава Каталонії Карлес Пучдемон виступить 22 травня в мерії Мадрида, де в останній раз запропонує узгодити умови референдуму.

Раніше повідомлялося, що в Іспанії запустили нову кампанію за незалежність Каталонії.

Зазначимо, що Конституційний суд заборонив Каталонії відділятися від Іспанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: