Могеріні зробила заяву стосовно референдуму в Туреччині

Читать на русском
Верховна представниця ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні зробила заяву про референдум в Туреччині.
Федеріка Могеріні

Лідери держав-членів Європейського Союзу погоджуються з результатами референдуму в Туреччині і поважають їх, і двері ЄС для Анкари залишатися відкритими, якщо Туреччина сама цього хоче.

Про це після зустрічі міністрів закордонних справ країн Євросоюзу, яка відбулася в столиці Мальти Валетте, заявила верховна представниця ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

«Вони (турки – Ред.) Повинні визначитися, проявляти своє бажання продовжувати бути країною-кандидатом (на вступ до ЄС – Ред.), Продовжувати бути або незацікавленими в тому, щоб приєднатися до нашої сім'ї», – зазначила Могеріні.

За його словами, на даний момент серед членів ЄС навіть немає дискусії про можливе припинення або призупинення переговорів про членство Туреччини в ЄС. Вона повідомила, що глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу, який був присутній на зустрічі міністрів, заявив, що Анкара прагне продовжити переговорний процес з Брюсселем про членство.

Нагадаємо, Євросоюз може припинити переговори з Туреччиною.

Раніше президент Туреччини Ердоган погрожує вивести країну з переговорів про членство в ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: