У КМДА розповіли про заходи до Дня Києва

Читать на русском
Проведення заходів на Софійській площі розпочнеться вже з 25 травня, де заплановані дні українського, латиноамериканського танцю, танго і вальсу.

План заходів до Дня Києва містить цього року понад 30 акцій і перфомансів на загальноміському рівні і близько 150 заходів на рівні районів.

Про це під час брифінгу повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

«На сьогодні ми вийшли на фінішну пряму і фактично почали святкування з відкриття велотреку, що сталося в суботу. Загалом підготовлено великий план заходів, що включає понад 30 акцій і перфомансів на загальноміському рівні і близько 150 заходів на рівні районів, що проходитимуть протягом цього тижня у всіх районах Києва», - повідомила вона.

Як повідомила Старостенко, основний локацією до Дня Києва стане Софійська площа, офіційне відкриття заплановано на 17:00 27 травня, де братимуть участь мер Києва Віталій Кличко і почесні жителі міста.

Проведення заходів на Софійській площі розпочнеться вже з 25 травня, де заплановані дні українського, латиноамериканського танцю, танго і вальсу.

Також 24 травня пройде церемонія вручення премії діячам мистецтва «Київ». Визначено номінантів, переможець отримає грошову винагороду в розмірі 25 тисяч грн.

«Протягом року працювала відбіркова комісія, яка вибрала вісім номінантів у різних напрямках. Переможець цієї премії отримає 25 тис. грн», - сказала вона.

27 травня на Львівській площі відбудеться прем'єра вистави «Ярославна. Королева Франції». Також у суботу та неділю там відбудеться оперний концерт «Чотири королеви», відео опера «Анна Ярославна» та фільм-опера «Ярослав Мудрий» і фестиваль «Анна де Київ фест», який підтримано багатьма посольствами, іноземними представництвами.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє що до кінця 2017 року у Києві буде 100 нових автобусівСказано 4 квітня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

У всіх парках культури відпочинку Києва підготовлено художньо-культурні програми.

«У п'ятницю об 11:00 відбудеться відкриття експозиції до Дня Києва на Співочому полі. В суботу планується відкриття оновленого парку «Наталка» на Оболоні», - повідомила вона.

На вихідних на Контрактовій площі відбудеться фестиваль «Народів Подолу», де будуть проходити традиційні ярмарки, майстер-класи, культурно-мистецька програма, яка підкреслить особливість і специфіку Подолу.

27 травня в столиці відбудеться два спортивних заходи Міжнародний Євромарафон, де буде приблизно три тисячі учасників і велогонка. В рамках якої відбудеться змагання серед жінок та чоловіків.

28 травня о 10:00 відбудеться 25-й ювілейний «Забіг під каштанами». Очікується рекордна кількість учасників понад 10 тисяч.

Нагадаємо, 20 травня мер Києва Віталій Кличко взяв участь у Велодні і дав старт велопараду, який влаштувала велоспільнота столиці.

Також відзначимо, президент Петро Порошенко розпорядився забезпечити організацію і проведення військового параду в Києві на річницю Дня незалежності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: