Одна з найгарніших будівель Києва опинилася під загрозою знищення

Читать на русском
Киян закликають зібратися 22 травня о 12:00 біля садиби Терещенків на бульварі Шевченка, 34, щоб не дозволити знищити один з найкрасивіших київських будинків.

У столиці України почалися будівельні роботи на бульварі Шевченка, 32-32А, які можуть призвести до знищення садиби Терещенків.

Про це у facebook повідомила екс-депутат Київради, активіст Олена Терещенко-Єскіна, передає «Слово і Діло».

«Багатостраждальну садибу Терещенків, колишню «київську перлину» та візитівку столиці, розташовану на бульварі Шевченка, 34 (пам’ятка архітектури місцевого значення, охоронний №110) крім того, що спеціально доводять до руйнування, вирішили остаточно знищити протиправним будівництвом чергового багатоповерхового «монстру» (офісно-готельного комплексу з підземним паркінгом) впритул до неї – за адресою бульвар Шевченка, 32 та 32А», - написала Терещенко-Єскіна.

Вона відзначила, що роботи почалися 19 травня.

«Прораб мені відповів, що він на територію будівництва мене не пустить, документів не покаже, викликав охорону, яка зачинила перед мною ворота», - написала активістка.

«В Управлінні охорони культурної спадщини є свіжий акт обстеження пам'ятки на підтвердження її аварійного стану, дуже просимо Управління вжити заходи для унеможливлення протиправного будівництва!», - написала Терещенко-Єскіна.

«Будувати буде якась «фіктивна» львівська ТОВ «Рома-М», яка складається з 3-х осіб (директор та головний бухгалтер одна й та ж особа), цікаво хто насправді стоїть за нею? Мінкульт надав відповідь, що ІМО забудовнику не видавав! Будівництво є повністю незаконним», - наголосила активістка.

Вона закликала столичних мешканців не дозволити знищити один з найкрасивіших київських будинків.

Руслан МарцінківМіський голова Івано-Франківська
Марцінків має намір відновити фасади 12 пам'яток архітектури в 2017 роціСказано 7 квітня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Збираємося 22 травня о 12:00 біля садиби Терещенків на бульварі Шевченка, 34 для того, щоб зупинити це свавілля», - написала Терещенко-Єскіна.

За даними ЗМІ, готельно-офісний комплекс на 17 поверхів на бульварі Шевченка, 32 та 32А у межах історичного ареалу та упритул до історичного будинку колись відомого роду Терещенків, зводитиме фірма, пов’язана з екс-регіоналом Володимиром Зубиком

Нагадаємо, раніше поліція зупинила несанкціоновані будівельні роботи в будинку-садибі XIX століття, який отримав статус пам'ятки архітектури місцевого значення в кінці 2016 року.

Також Київська адміністрація виявила порушення на 129 мільйонів гривень в укладених контрактах на будівництво Подільсько-Воскресенського моста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: