У прокуратурі озвучили розмір застави для екстрадованого з РФ екс-начальника столичної ДАІ

Читать на русском
Апеляційний суд Києва залишив під арештом колишнього начальника Державтоінспекції столиці Миколу Макаренка, призначивши заставу розміром 5 млн грн.
Микола МакаренкоФото: censor.net.ua

Апеляційний суд Києва залишив без змін запобіжний захід, призначений колишньому голові Управління Державтоінспекції Києва Миколі Макаренку.

При цьому застава, яку обвинувачуваний може заплатити для виходу з-за ґрат, складає 5,5 млн грн, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

«Апеляційний суд м. Києва підтримав позицію столичної прокуратури та залишив без змін запобіжний захід для колишнього начальника УДАІ ГУ МВС України в м. Києві М. Макаренка у вигляді тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави у 5 млн грн», – йдеться в повідомленні відомства.

У ході судового засідання сторона захисту клопотала про зміну запобіжного заходу, проте безуспішно.

Як відомо, українські правоохоронні органи розшукували Макаренка за організацію схем системного хабарництва. У вересні 2016 року його затримали в московському аеропорту «Домодєдово», а у квітні цього року – екстрадували до України. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: