Подорожі до Туреччини: для українців офіційно затвердили нові умови поїздок

Читать на русском
Українці і турки зможуть подорожувати між країнами без закордонних паспортів вже найближчим часом. Влада обох країн домовилися про взаємне визнання ID-карток.

Влада Анкари офіційно затвердили угоду про безвізові поїздки по ID-карткам для громадян України.

Про це в Facebook повідомив глава Державної міграційної служби України Максим Соколюк, передає «Слово і Діло».

«Турецька влада 20 травня офіційно опублікували рішення 2017/10324 про внесення змін до порядку взаємних поїздок і визнання нового (внутрішнього) українського паспорта (ID-карти) як проїзного документа (travel document) для поїздок громадян України до Туреччини. Чекаємо ноти МЗС з офіційною датою початку поїздок», - повідомив Соколюк.

За його словами, офіційну дату початку поїздок з ID-картами можуть назвати протягом двох тижнів.

Про що говорять соціологи. Чимало українців досі не зрозуміли сутності «безвізу»Доктор соціологічних наук Олександр Шульга розповідає про розкол українців у питанні лібералізації віз з Євросоюзом.

«В Україні вже оформлено понад 550 тис. нових ID-карт, а щодня нові документи оформляють до 6 тис. українців», - додав він.

Українці зможуть в'їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати на території Туреччини без віз на підставі дійсних проїзних документів (ID-карт), за умови, що термін перебування не перевищує 90 днів протягом 180 днів.

Нагадаємо, раніше Кабмін затвердив угоду з Туреччиною про поїздки по ID-картками.

Як відомо, 17 травня ЄС скасував візи для українців. Рішення вступить в силу менш ніж через місяць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: