Доба на передовій: поранено чотирьох українських військових

Читать на русском
З гранатометів і стрілецької зброї бойовики вели вогонь по укріпленнях сил АТО поблизу Водяного, Павлопіоля, Новогригорівкаи та ще низки населених пунктів.

Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною, за добу бойовики 55 разів відкривали вогонь по позиціях українських сил.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Внаслідок обстрілу 4 українських військовослужбовців отримали поранення.

На Приморському напрямку зафіксовано 26 обстрілів. Увечері сепаратисти з 120 мм мінометів обстрілювали українські позиції в Широкиному і Гнутовому. Опорні пункти біля Широкиного і Бердянського були обстріляні з 122 мм артилерійських систем.

Крім того, з гранатометів і стрілецької зброї бойовики вели вогонь по укріпленнях сил АТО поблизу Водяного, Павлопіоля, Новогригорівкаи та ще низки населених пунктів. В районі Мар'їнки і Красногорівки терористи вели вогонь з 82 мм мінометів і легкого озброєння. Одна з мін калібру 82 мм потрапила в житловий квартал Красногорівки, руйнувань і постраждалих серед цивільних осіб немає.

На Донецькому напрямку бойовики 16 разів відкривали вогонь. Найбільш складною ситуація в південному і східному передмісті Авдіївки.

«З настанням сутінків бойовики обстрілювали українських воїнів на цій ділянці фронту з 120 мм і 82 мм мінометів, а також стрілецької зброї та гранатометів. На північному сході в районі Верхньоторецька, противник бив по наших укріпленьнях з мінометів калібру 82 мм і стрілецької зброї. На Світлодарській дузі вчергове з озброєння БМП і великокаліберних кулеметів ворогом були обстріляні наші воїни, які тримають оборону біля Луганського», - відзначили в штабі.

На Луганському напрямку зафіксовано 13 обстрілів з боку бойовиків. Пізно ввечері терористи обстріляли опорні пункти сил АТО біля Троїцького з РСЗВ «Град», 152-мм і 122-мм артилерійських систем.

Також зі ствольної артилерії калібру 122 мм сепаратисти били по українських позиціях в районі Новоалександрівки. З 120 мм і 82 мм мінометів бойовики били неподалік Новозванівки і Попаснійої. Зі стрілецької зброї і гранатометів були обстріляні позиції ВСУ біля Валуйського, Кримського та Станиці Луганській.

Відзначимо, раніше міністр оборони Степан Полторак прийняв рішення збільшити фінансування Сил спеціальних операцій України і має намір поліпшити інфраструктуру підрозділу.

Також відзначимо, Верховна Рада зобов'язала органи місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ, навчальних закладів сповіщати призовників про виклик у військкомати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: