США відмовляються від критики заборони російських сайтів в Україні

Читать на русском
Держдеп США наполягає на тому, що не робив офіційних заяв щодо запровадження Україною санкцій проти російських IT-компаній.

Держдеп США наполягає на тому, що не робив офіційних заяв щодо запровадження Україною санкцій проти російських IT-компаній.

Про це повідомляє «Голос Америки», пише «Слово і Діло».

Разом з тим представники ЗМІ наполягають, що в розмові, яка не мала статусу «офіційної», представники Держдепу все ж робили заяви, в яких розкритикували Київ за ухвалене рішення.

«Представник американського уряду в розмові в форматі background (без права називати джерело) заявив, що нещодавнє рішення Президента Порошенка заборонити на три роки низку популярних російських сайтів, зокрема, Яндекс, підриває гарантоване Конституцією право на вільне вираження думки», - сказано в публікації.

Яндексу заблокували всі рахунки в УкраїніКомпанія Яндекс проінформувала своїх партнерів в Україні про те, що її рахунки заблоковані.

У «Голосі» не стали відмовлятися від раніше опублікованого повідомлення, уточнивши лише статус заяви представника Держдепу. Публікація про критику з боку США досі доступна на сайті цього медіа.

Нагадаємо, Україна ввела заборону провайдерам надавати послуги з доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів сервісів Mail.ru, «ВКонтакте», «Однокласники» а також сервісів «Яндекс».

Українські провайдери почали активне блокування «ВКонтакте».

Раніше «Голос Америки» поширив інформацію про те, що заборона російських соцмереж в Україні спричинила критику з боку Держдепу США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: