НАТО вважає останнє випробування ракети КНДР провокацією

Читать на русском
В альянсі заявили, що тестовий запуск балістичної ракети КНДР є новим грубим порушенням низки резолюцій ООН, і загрожує світовому порядку і безпеці.

В альянсі заявили, що тестовий запуск балістичної ракети КНДР є новим грубим порушенням низки резолюцій ООН, і загрожує світовому порядку і безпеці.

Про це йдеться в заяві прес-секретаря НАТО Оані Лунгеску, пише «Слово і Діло».

«Саме зараз час, коли потрібна деескалація, а не провокація. Північна Корея повинна виконати свої міжнародні зобов'язання, припинити всі види діяльності, пов'язані з ракетними і ядерними програмами, відмовитися від усіх існуючих програм створення зброї масового знищення повністю і незворотно, і розпочати справжній діалог з міжнародною спільнотою», - йдеться в заяві НАТО.

Нагадаємо, 13 травня Північна Корея здійснила ще один тестовий запуск балістичної ракети через кілька днів після вступу на посаду нового президента в Південній Кореї.

США проти КНДР. Чи можлива Третя світова війнаЖурналіст Денис Попович розповідає,чи можуть дії КНДР привести до чергового глобального конфлікту.

Джерела в американському уряді повідомили, що ракета Північної Кореї, яка була запущена 13 травня через західного району Кусон, впала на відстані приблизно 100 км (60 миль) від російського Владивостока.

Однак за інформацією Міноборони Росії, ракета КНДР впала на відстані близько 500 км від території Росії і не несла ніякої небезпеки для території Росії.

Як відомо, ситуація навколо Корейського півострова загострюється після низки ракетних запусків в Північній Кореї і заяв влади КНДР про проведення ядерних випробувань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: