Консультації щодо складу ЦВК перебувають на фінальній стадії – Парубій

Читать на русском
В українському парламенті повідомили про фінальну стадію переговорів щодо нового складу Центрвиборчкому.

Політичні консультації щодо складу Центральної виборчої комісії вже завершуються, однак все залежить від парламентських фракцій.

Про це заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій на брифінгу, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

«Фактично вже завершуються політичні консультації в тій поданні, яке було подано до парламенту, як мінімум двоє з тих кандидатів, які були подані, вони працюють в інших сферах і було запропоновано перенести фракціям тих кандидатів», – заявив Парубій.

За його словами, він як і обіцяв зробить усе можливе для того, щоб на цій сесії було затверджено новий склад Центрвиборчкому.

«Я з початку сесії підкреслив, що зроблю все можливе, щоб на цій сесії ми могли ухвалити рішення оновлення ЦВК і я зроблю все можливе, щоб якомога швидше політичні консультації були завершені, щоб найближчими тижнями змогли винести на порядок денний питання нового складу виборчої комісії і проголосувати, хоча тут у великій мірі залежить позиція від політичних фракцій і партій, які є в парламенті», – сказав спікер парламенту.

Нагадаємо, 18 липня 2016 року Парубій заявив, що на наступній сесії одним із перших питань, яке розгляне Верховна Рада, буде формування нового складу ЦВК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: