Порошенко готовий узгодити з депутатами кандидатури членів ЦВК – Луценко

Читать на русском
У пропрезидентській фракції повідомляють про готовність Глави української держави Петра Порошенка обговорити кандидатури членів Центрвиборчкому.
Ірина Луценкофото: Богдан Бортаков

Президент України Петро Порошенко запропонував депутатам узгодити кандидатури на посади членів Центральної виборчої комісії.

Про це в коментарі журналістам заявила народний депутат Ірина Луценко, повідомляє «Слово і Діло».

«Якщо це питання викликає не консолідацію в залі, то Президент закликав керівників фракцій зібратися у спікера і обговорити ті кандидатури, які вносяться, і дати вже Президенту узгоджений список. Для того, щоб не влаштовувати ці нікому не потрібні політичні бої», – зазначила Луценко.

За її словами, мова йде про те, щоб фракції запропонували Президенту список кандидатур в члени ЦВК, який буде підтриманий в сесійній залі, а Президент тільки затвердить цей вибір.

«Він сказав: «я довіряю парламенту, я погоджуся з будь-якою думкою. Але дайте і домовтеся між собою так, щоб це було консолідовано, тому що країна потребує нової ЦВК», – повідомила нардеп.

Нагадаємо, раніше заступник голови БПП Сергій Березенко заявив, що Порошенко готовий внести інші кандидатури членів ЦВК.

Згідно з моніторингом «Слово і Діло», Ірина Луценко дала 15 обіцянок, з яких 5 виконала, а 1 – провалила. Рівень її відповідальності – 33%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: