Климпуш-Цинцадзе пояснила, чому Україна не готова до членства в НАТО

Читать на русском
Климпуш-Цинцадзе заявила, що наразі пріоритетом є досягнення критеріїв, стандартів НАТО, і саме на цьому Україна фокусується через всі наявні інструменти.

Наразі Україна не готова подавати заявку на членство в НАТО, і в Альянсі поки не будуть сприяти такому кроку.

Про це повідомила віце-прем'єр з питань євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

«У нас є стратегічна мета членства (в НАТО - ред.), можливо, ми про це теж можемо говорити», - заявила вона під час заходів з нагоди 20-річчя заснування Центру інформації та документації НАТО в Україні.

«Очевидно, що поки ні Україна не готова до подачі такої заявки (на членство в НАТО. - ред.), ні наші партнери поки не готові сприяти такому кроку України. Тому зараз для нас пріоритетом є досягнення критеріїв, стандартів НАТО, і саме на цьому ми фокусуємося через всі наявні інструменти», - заявила Климпуш-Цинцадзе.

У липні цього року делегація Північноатлантичної ради НАТО на чолі з генеральним секретарем Альянсу Йенсом Столтенбергом відвідає Україну.

Відзначимо, в НАТО не вважають загрозою свободі слова блокування російських соцмереж та інтернет-сервісів в Україні.

За словами керівника Генерального штабу Збройних сил України Віктора Муженка, на засіданні військових комітетів ЄС і країн НАТО в Брюсселі на рівні начальників генштабів були запропоновані нестандартні заходи протидії російській агресії в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: