США призначать координатора для взаємодії з Україною

Читать на русском
Президент Петро Порошенко на прес-конференції повідомив про те, що США мають намір призначити координатора, відповідального за співпрацю з Україною.

Президент Петро Порошенко на прес-конференції повідомив про те, що США мають намір призначити координатора, відповідального за співпрацю з Україною.

Про це заявив президент Петро Порошенко на прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент «Європейської правди», пише «Слово і Діло».

«Найближчим часом планується обрати спеціального представника США, який буде відповідати за координацію взаємодії з Україною», - повідомив він.

У той же час, він не побажав конкретизувати відповідь на питання про те, чи можливе приєднання США до «Нормандського формату», натякнувши, що це не є його метою.

Клімкін обговорив з Трампом можливість залучення США до «нормандського формату»Голова МЗС України Павло Клімкін обговорив під час зустрічі з президентом США Дональдом Трампом і віце-президентом Майклом пенсії можливість залучення американської держави до переговорів в нормандському форматі.

«Вони (США - ред.) залучені були і будуть (у вирішенні українсько-російського конфлікту - ред.)», - заявив він.

Порошенко також підкреслив, що після обрання Макрона Франція продовжить діалог з Німеччиною щодо українського питання - зокрема під час найближчого візиту Макрона в Німеччину.

«Серед тем, які будуть в переговорах між Макроном і Меркель стовідсотково буде українське питання» - запевнив він.

Нагадаємо, раніше Порошенко повідомив, що кордони українцям відкриють 34 країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: