Порошенко засуджує візити євродепутатів до Криму і Донбасу

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко провів зустріч з президентом Європарламенту Антоніо Таяні після церемонії підписання рішення про запровадження безвізового режиму з ЄС.

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з президентом Європарламенту Антоніо Таяні після церемонії підписання рішення про запровадження безвізового режиму з ЄС.

Про це передає прес-служба глави держави, пише «Слово і Діло».

Під час зустрічі Порошенко різко засудив випадки протиправного відвідування окремими членами Європарламенту окупованих територій Криму і Донбасу і звернувся до Таяні з проханням не допускати таких візитів в майбутньому.

Рефат ЧубаровГолова Меджлісу кримсько-татарського народу
Чубаров пообіцяв, що в Україні буде створено Міжнародний комітет «Крим» для захисту прав людиниСказано 16 серпня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Відзначається, що сторони висловили надію на набуття чинності Угоди про асоціацію, як наступний крок після запровадження безвізу.

Також Порошенко акцентував увагу глави ЄП на грубе порушення Росією Мінських домовленостей, свідченням чого є чергове загострення ситуації на Донбасі.

Він наголосив на важливості підтримки ЄП збереження режиму санкції проти Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом.

Анексія Криму: як це було«Слово і Діло» показало основні етапи анексії Автономної Реуспубліки Крим три роки тому – у березні 2014-го.
  Нагадаємо, в квітні ЗМІ повідомили, що до Криму приїхали європейські політики і громадські діячі для участі в Ялтинському міжнародному економічному форумі, а раніше в березні півострів відвідала делегація з Європи і Латинської Америки.

Як повідомлялося, 17 травня в Страсбурзі була проведена урочиста церемонія, на якій був підписаний документ про лібералізацію візового режиму між Європейським Союзом і Україною.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: