ОБСЄ: бойовик «ДНР» стріляниною з автомата квапив від'їзд спостерігачів

Читать на русском
На пункті пропуску біля Верхньошіроківського бойовик ДНР прогнав спостерігачів з КПВВ і постріляв услід машині ОБСЄ.
фото: EPA/UPG

На пункті пропуску біля Верхньошіроківського бойовик «ДНР» прогнав спостерігачів з КПВВ і постріляв услід машині ОБСЄ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на звіт Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

«Патруль СММ прибув на контрольний пункт в'їзду-виїзду (КПВВ), розташований... на західній околиці підконтрольного «ДНР» села Верхньошіроківьске (колишній Октябр, в 29 км на північний схід від Маріуполя). Поки спостерігачі збирали додаткову інформацію про порушення режиму припинення вогню, зафіксовані патрулем у Гнутове, озброєний член «ДНР» наказав їм проїхати через КПВВ», – йдеться в звіті.

Після цього машина зі спостерігачами від'їхала на 20 метрів і зупинилася, щоб оцінити ситуацію. «Тоді спостерігачі почули постріл зі стрілецької зброї в 20 метрах на схід. За їхньою оцінкою, таким чином той самий член «ДНР» спробував прискорити від'їзд патруля з цього району. З метою безпеки команда СММ поїхала звідти», – розповіли спостерігачі.

Нагадаємо, 15 травня в ОБСЄ розповіли, що минулі травневі свята на Донбасі стали одними з найбільш смертоносних, а мирні люди стали жертвами тяжких артобстрілів.

Раніше в російсько-терористичних формуваннях «ДНР» бойовикам роздали інструкції про те, як правильно заважати роботі спостерігачів ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: