ОБСЄ: травневі свята стали найсмертоноснішими

Читать на русском
В ОБСЄ заявили, що травневі свята на Донбасі виявилися одними з найбільш смертоносних, а мирні люди стали жертвами тяжких артобстрілів.

В ОБСЄ заявили, що травневі свята на Донбасі виявилися одними з найбільш смертоносних, а мирні люди стали жертвами тяжких артобстрілів.

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронньої контактній групі Мартін Сайдік заявив, що минулі травневі свята на Донбасі виявилися одними з найбільш смертоносних.

Про це передає «Інтерфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

«Минулі святкові дні стали одними з найбільш смертоносних за дуже довгий час. Те, що сталося, - абсолютно неприпустимо. Безневинні мирні люди стали жертвами застосування важкої артилерії, яка повинна була бути давно вже виведена», - сказав він.

Російські сценарії для Донбасу: від тактики «поглинання» ОРДЛО до референдумуСпеціаліст пояснив, чому пауза в переговорному процесі по Донбасу може бути небезпечна для України, і як зміниться тактика РФ після французьких виборів.

Він також повідомив, що підгрупа з безпеки Тристоронньої групи заслухала доповідь про проведення внутрішнього розслідування в зв'язку з підривом автомобіля СММ ОБСЄ.

«Цей кричущий інцидент, а також ряд інших ситуацій зайвий раз підкреслює вимогу до всіх сторін поважати мандат місії і забезпечувати безпеку її персоналу», - підкреслив спецпредставник.

Як повідомлялося, бойовики отримали інструкції про перешкоджання спостерігачам місії ОБСЄ.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко вважає, що підрив автомобіля СММ ОБСЄ на Донбасі спрямований на те, щоб не допустити введення миротворців на окуповані території сходу України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: