Північнокорейська ракета впала ближче до Росії, ніж до Японії – Білий дім

Читать на русском
В Білому домі повідомили, що балістична ракета, запущена Північною Кореєю впала ближче до кордонів Росії.

Білий дім заявив, що ракета, запущена Північною Кореєю в ніч на 14 травня, впала в безпосередній близькості від Росії, а тактим поворотом Москва навряд чи Москва буде задоволена.

Про це повідомляє адміністрація президента США на своєму офіційному сайті, передає «Слово і Діло».

«Враховуючи те, що ракета впала так близько до російської території, по суті, ближче до Росії, ніж до Японії, президент США не може уявити, що Росія задоволена», - йдеться в заяві.

При цьому, зазначено, що Трамп поінформований про проведення чергового ракетного випробування Північною Кореєю.

«Вашингтон закликає світове співтовариство ввести більш жорсткі санкції проти КНДР», - повідомляє адміністрація президента США.

США проти КНДР. Чи можлива Третя світова війнаЖурналіст Денис Попович розповідає,чи можуть дії КНДР привести до чергового глобального конфлікту.

За даними джерела, на які посилається CNN, ракета впала у воду в 60 милях (96,5 км) від Владивостока.

Відзначимо, що в Кремлі вже відреагували на ситуацію.

«Це треба питати у військових, вони фіксують», - так прокоментував Пєсков заяву США щодо ракети КНДР, підкресливши, що відповідні дані необхідно запитувати у Міноборони.

Ситуація навколо Корейського півострова загострюється після низки ракетних запусків у Північній Кореї та заяв влади КНДР про проведення ядерних випробувань.

Нагадаємо, 1 травня Дональд Трамп анонсував зустріч з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, за умови відмови від ракетно-ядерної програми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: