Порошенко: санкції переглянемо, коли в Україні не залишиться жодного солдата РФ

Читать на русском
Рішення про санкції щодо російських сайтів буде переглянуто після того, як в Україні не залишиться жодного російського солдата.
фото: прес-служба Президента

Рішення про санкції щодо російських сайтів буде переглянуто після того, як в Україні не залишиться жодного російського солдата.

Про це на брифінгу в Страсбурзі заявив Президент Петро Порошенко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Наші відповідні структури будуть ретельно займатися імплементацією зазначеного рішення (блокування подсанкціонних російських сайтів – ред.). Я можу наголосити, що відразу після припинення російської агресії проти України, відразу, коли останній російський солдат залишить суверенну і незалежну територію України, ми будемо готові до перегляду цього рішення», – підкреслив він.

Стіна-2: що дасть заборона російських соцмереж?Заборона російських соцмереж і санкції щодо низки компаній – крок, який Україна повинна була зробити ще три роки тому, проте, він був зроблений саме зараз. Про реакцію українців і про те, для чого це знадобилося Президенту, розмірковує Максим Кречетов.

Порошенко нагадав, що заборона трансляції російських пропагандистських каналів теж викликала суперечки в суспільстві, однак час показав правильність такого рішення.

Він зазначив, що останні три роки Україна живе в умовах російської агресії проти своєї незалежності, і важливою складовою цієї агресії є гібридна війна, яку ведуть інформаційні війська РФ.

Нагадаємо, 17 травня в Страсбурзі було проведено урочисту церемонію, на якій був підписаний документ про лібералізацію візового режиму між Європейським Союзом і Україною.

Указ глави держави про блокування російських соціальних мереж, пошукових і поштових сервісів набрав чинності сьогодні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: