До оновленого санкційного списку України внесено понад 1,2 тис. фізосіб

Читать на русском
Востаннє президент відновив і продовжив термін дії схвалених РНБО України санкційних списків 17 жовтня 2016 р. Тоді до них було внесено 682 фізособи і 271 юрособа.

У списку фізичних осіб, до яких застосовуються персональні санкції згідно з рішенням РНБО, значаться 1228 громадян України, Росії та інших держав.

Така інформація розміщена на сайті глави української держави в додатку до указу президента України №133/2017 від 15 травня 2017 р про введення в дію рішення РНБО України від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», передає «Слово і Діло».

Востаннє президент відновив і продовжив термін дії схвалених РНБО України санкційних списків 17 жовтня 2016 р. Тоді до них було внесено 682 фізособи і 271 юрособа. Крім того, з 27 травня 2016 р терміном на рік діяли санкції щодо ще 17 осіб.

У переліку осіб, які потрапили до санкційного списку, зокрема генеральний директор телекомпанії «Перший канал» Костянтин Ернст, головний редактор сайту Novorus.info Андрій Сурков, власник холдингу «Правда.Ру» Вадим Горшенін, генеральний директор інформаційного агентства «ТАСС» Сергій Михайлов, колишній генеральний директор телеканалу LifeNews Ашот Габрелянов, головний редактор телеканалу Russia Today Маргарита Симоньян. Ці особи значаться і в поточному списку санкцій.

Також серед фізичних осіб, до яких цим указом, застосовуються санкції, вказані громадяни Російської Федерації, причетні до окупації АР Крим, а також розв'язування, фінансування та підтримки діючих проти влади України незаконних збройних формувань на Донбасі. Серед них депутати різних рівнів, у тому числі Державної Думи, а також чиновники різних рангів і категорій. Також серед внесених до списку громадян РФ зазначені громадські та політичні діячі, а також представники бізнесу.

Крім перерахованих у списку значиться низка громадян іноземних держав, які в порушення встановленого законодавством порядку відвідували тимчасово окуповані території України (АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей), серед яких низка політичних і громадських діячів, діячів культури та представники ЗМІ.

Також у списку значаться члени незаконних збройних формувань і функціонери «ДНР»/«ЛНР», серед яких як іноземці, так і громадяни України.

Зазначимо, раніше президент Петро Порошенко підписав указ, який вводить в дію рішення РНБО «ПРО застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» проти низки російських IT-компаній.

Також повідомлялося, що Порошенко найближчим часом проведе консультації з лідерами країн Великої сімки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: