За два роки депутати виконали лише кожну десяту передвиборчу обіцянку

Читать на русском
На початку нового політичного сезону Слово і Діло проаналізувало відповідальність народних депутатів і виявило, що 90 відсотків їхніх програмних обіцянок залишаються невиконаними.

90% програмних обіцянок депутатів Верховної Ради навіть через два роки після виборів залишаються невиконаними.

Такі результати дослідження рівня відповідальності народних обранців озвучила під час прес-конференції «Борги депутатів VIII скликання» в понеділок директор, шеф-редактор аналітичного порталу «Слово і Діло» Катерина Пітєніна.

«За два роки народні обранці спромоглися виконати лише десяту частину того, що обіцяли», – наголосила вона. Таким чином переважна більшість пунктів програм нардепів залишаються невиконаними.

Усього аналітики порталу нарахували 1823 публічних заяви народних депутатів, що можна кваліфікувати як обіцянки. Цікаво, що, якщо проаналізувати персональну відповідальність депутатів-мажоритарників і парламентарів-списочників, то останні виконали удвічі більше обіцянок.

Як змінилася підтримка політпартій за останні два рокиПарламентська більшість, до якої зараз входять дві найбільші фракції БПП та НФ, втратили велику кількість підтримки.

Зі свого боку, політичний експерт Валентин Гладких уточнив, що невиконаними залишилися переважно популістичні та дуже масштабні речі. Разом з тим, певні питання, на яких особливо наголошували окремі партії, все ж були зрушені.

«Безумовно, є речі, які артикулювалися партіями в період виборів, і які врешті-решт були зрушені з місця, – розповів Гладких, – зокрема, в БПП обіцяли домогтися збільшення витрат на модернізацію та посилення Збройних сил України, в «Народному фронті» – сприяти у створенні незалежного антикорупційного органу, в «Батьківщині» – домогтися запровадження Україною санкцій проти Росії, в «Самопомочі» – домогтись запровадження прозорих механізмів державного замовлення... Більшість депутатів цих партій підтримали відповідні законопроекти», – розповів Гладких.

Нагадаємо, дізнатися рівень відповідальності кожного з депутатів українського парламенту можна на нашому сайті в розділі «Політики».

Кількома днями раніше «Слово і Діло» також аналізувало рівень відповідальності Глави держави - Петра Порошенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: