Рева хоче підвищити ставку ЄСВ для деяких підприємств

Читать на русском
У Кабінеті міністрів ухвалили рішення про підвищення ставки ЄСВ для ряду підприємств зі шкідливими умовами праці.

Кабінет міністрів має намір ініціювати збільшення ставки єдиного соціального внеску (ЄСВ) для підприємств з шкідливими умовами праці і підприємств з робочими місцями за першим списком і другого списку – на 15 і 7% відповідно.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

«Сьогодні ставка єдиного внеску становить 22%. Лунали пропозиції про повернення до більшої ставки внеску, проте урядом ухвалено принципове рішення про збереження її розміру на такому ж рівні», - сказав Рева.

Розмір ставки, за його словами, збільшиться тільки для підприємств з шкідливими умовами праці: на 15% для підприємств з робочими місцями з першим списком і на 7% відсотків для другого списку.

«Є письмова домовленість з роботодавцями і профспілками про збільшення розміру ставки ЄСВ для підприємств зі шкідливими умовами праці. Цей крок стимулюватиме роботодавців модернізувати виробництво та забезпечити належними умовами праці своїх працівників. Крім того, збільшення ставки стане ресурсом для дострокового виходу на пенсію таких робітників», – заявив міністр.

Нагадаємо, глава Мінсоцполітики виступив за скасування обмеження максимального доходу при нарахуванні ЄСВ.

Слід також зазначити, що згідно з моніторингом «Слова і Діла», Рева загалом дав 17 обіцянок, із яких 7 виконав, а 2 – провалив. Рівень його відповідальності – 41%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: