Попри обіцянку Журжія, «Самопоміч» не домоглася скасування ЄСВ

Читать на русском
Народний депутат Андрій Журжій не виконав обіцянку щодо скасування зусиллями фракції Самопомочі єдиного соціального внеску в 2016 році.
Андрій ЖуржійФото: samopomich.ua

Обіцянка народного депутата від «Самопомочі» Андрія Журжія про скасування зусиллями фракції єдиного соціального внеску так і залишилася невиконаною.

Заяву про те, що фракція до кінця 2016 року доб’ється скасування ЄСВ, нардеп зробив 12 березня 2015-го в ефірі одного з ток-шоу, нагадує «Слово і Діло». Замість цього внеску Журжій запропонував запровадити єдину ставку податку.

Відтоді в цьому питанні справді відбулися певні зміни. Наприклад, 24 грудня 2015 року Рада ухвалила закон №3688 «Про внесення змін до Податкового кодексу для збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році», яким встановлено єдину ставку нарахування ЄСВ у розмірі 22% для всіх видів доходів, на які раніше нараховувався внесок. Виняток склали лише спецставки для інвалідів (8,41%, 5,3% і 5,5%), які залишилися без змін. База для нарахування єдиного соціального внеску також не змінилася. Нардеп Журжій цей законопроект під час голосування підтримав.

Проте, коли за рік парламент вдруге розглядав це питання під час голосування за проект закону №5130 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», в якому також ішлося про встановлення 22-відсоткової ставки ЄСВ для всіх категорій, крім пільгових, ані Журжій, ані будь-хто з фракції «Самопомочі» його не підтримав.

Додамо також, що жодної законодавчої ініціативи народного депутата з цього приводу за цей час в апараті Верховної Ради не зареєстрували, отже, обіцянка отримує статус невиконаної.

Загалом у досьє Журжія 41 зобов’язання, 16 з яких він виконав, а 8 – провалив. У рейтингу відповідальності депутатів Ради він перебуває на 113-му місці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: