День матері. Що обіцяли жінкам політики?

Читать на русском

У другу неділю травня світ відзначає День матері. Цього року свято припадає на 14 травня. Американське за походженням свято, у якого вже більш ніж столітня історія, прийшло в Україну всього 17 років тому, але відразу набули популярності.

Користуючись нагодою, «Слово і Діло» пропонує пригадати обіцянки, які роздали українським матерям політики. Чимало обіцянок стосуються матеріальної допомоги та підтримки. Наприклад, Наталія Королевська обіцяла збільшити допомогу матерям та вдовам загиблих в Афганістані, а її колега по фракції Юрій Павленко, ще у 2009 році обіцяв виплатити одноразову винагороду майже 24 тисячам матерям-героїням. Обидві обіцянки невиконані.

Багато наобіцяли і в питанні будівництва нових пологових та перинатальних центрів. Зокрема в Києві міський голова Кличко має намір на базі столичного пологового будинку №5 створити сучасний перинатальний центр, а нардеп Борислав Береза збудувати пологовий для жителів Троєщини. Обидві обіцянки досі не виконані.

По Україні ситуація не краща. Так, екс-голова Сумської області Юрій Чмирь, ще у 2012 році обіцяв відкрити дитячу поліклініку та пологове відділення у Конотопі, а Голова Львівської ОДА Олег Синютка планувати закінчити будівельні роботи у пологовому Бродів у минулому році. Далі слів поки не зайшла і обіцянка міського голови Львова Андрія Садового. В рамках програми Львів 2020 там має відкритися новий пологовий.

Та у день матері ми вирішили помріяти і уявити, що чиновники та народні депутати виконали все, що встигли наобіцяти українським матерям. Детальніше дивіться в нашому відео.

Если бы политики выполнили свои обещания. Как бы жилось матерям?Слово і Діло

Нагадаємо, раніше ми вже уявляли як би виглядали українські міста, якби їх мери виконали все що обіцяли своїм виборцям. Так, у Харкові відремонтовано майже півтори тисячі під'їздів,на завершальній стадії будівництво сміттєпереробного заводу. Кращий зоопарк країни, звісно, у Харкові, та ще й безкоштовний. А мами Львова вже не стоять по три роки у чергах до садочка, адже мер міста поклопотався і відкрив дев’ять новеньких дитсадків.І жодної Грибовицької трагедії не було б: адже сміттєзвалище вже давно ліквідовано, збудовано новий сміттєпереробний завод.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: