США скликає Раду Безпеки ООН для обговорення загрози з боку КНДР

Читать на русском
США проведуть спеціальне засідання Ради безпеки ООН на рівні глав закордонних відомств 15 країн-членів, щоб обговорити загрозу з боку КНДР.

США у п'ятницю проведуть спеціальне засідання Ради безпеки на рівні глав закордонних відомств 15 країн-членів з метою обговорення загрози з боку КНДР.

Про це заявив у понеділок під час прес-брифінгу у Вашингтоні заступник офіційного представника Державного департаменту США Марк Тонер, повідомляє «Слово і Діло».

КНДР погрожує затопити американський авіаносець США «Карл Вінсон» одним ударомЩоб продемонструвати США міць північнокорейської армії Північна Корея готова до атаки та може знищити американський авіаносець.

«Зустріч дозволить членам Ради Безпеки обговорити способи максимального впливу існуючих заходів РБ ООН і продемонструвати свою рішучість у реагуванні на подальші провокації з новими заходами у відповідь», - заявив представник Держдепу.

За його словами, КНДР продовжує бути «однією з найсерйозніших загроз міжнародному миру і безпеки, яка застосовує ядерну зброю, балістичні ракети та інші види зброї масового знищення».

Тонер повідомив, що в рамках головування США, крім засідання у Раді Безпеки, цього тижня відбудеться ще одна зустріч Дональда Трампа із постійними представниками при ООН країн-членів Радбезу. Мета цих заходів – підкреслювати стурбованість США з ракетно-ядерних програм КНДР, зазначив Тонер.

Трамп і Меркель обговорили Україну, КНДР і Близький СхідПрезидент США Дональд Трамп і канцлер Німеччини Ангела Меркель провели телефонну розмову, під час якої якої обговорили ситуацію навколо Північної Кореї, Сирії, Ємену, а також в Україні.

Представник зовнішньополітичного відомства США також нагадав, що на режим КНДР вже стягнуто серйозні міжнародні санкції, і їх дотримання залежатиме від подальших зусиль країн-членів РБ.

«Виконавши це, на наше переконання, ми зможемо значно збільшити тиск на Північну Корею», - заявив Марк Тонер.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявив, що Рада Безпеки ООН має бути готова запровадити нові санкції стосовно Північної Кореї.

Раніше повідомлялося, що Трамп має намір переглянути фінансування ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: