Порошенко прокоментував прибуток свого банку

Читать на русском
Президент Петро Порошенко відповів на питання про збільшення прибутку Міжнародного інвестиційного банку, де він є його головним акціонером.

Президент Петро Порошенко відповів на питання про збільшення прибутку Міжнародного інвестиційного банку, де він є його головним акціонером.

Спершу Порошенко заявив, що дізнався про збільшення прибутку від журналіста, який поставив питання, а потім - що цікавився цим питанням і його капітал виміряється «абсолютно помірними цифрами», пише «Слово і Діло».

«Дуже правильно говорити, що прибуток банку зріс на стільки то десятків або сотень відсотків. Після вашої публікації (статті Дмитра Гнапа про прибуток банку - ред.) я поцікавився цим питанням», - зазначив президент.

За його словами, прибуток банку входить «далеко за межі першої двадцятки чи тридцятки» і його капітал виміряється «абсолютно помірними цифрами».

«Минулого року під час перевірки НБУ, а тут усі були рівні, були нараховані резерви, і банк прибуток направив на формування резервів, виконуючи вимоги НБУ. Зараз, коли резерви сформовані, він показав прибуток», - додав він.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє найближчим часом передати в Rothschild Trust пакет акцій «Рошен»Сказано 5 червня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Він також підкреслив, що прибуток банку не пов'язаний зі співпрацею з державними позиціями і МІБ знаходиться в управлінні компаній з управління активами.

«Чому ми не можемо передати його за кордон, тому що «сліпий траст» - це елемент тільки з-за кордону, тому що треба міняти реєстрацію, українських резидентів в сліпий траст не беруть», - додав Порошенко.

Раніше Порошенко розповів про плановане призначення нового глави НБУ.

Нагадаємо, також під час прес-конференції Порошенко повідомив про призначення США координатора для взаємодії з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: