Опозиція Венесуели закликає населення 3 травня вийти на «мега-протест»

Читать на русском
Опозиція Венесуели протестує проти рішення президента Ніколаса Мадуро скликати Установчі збори.
Протести в Венесуелі

Лідери опозиції закликають населення провести «мега-протест» в середу, 3 травня, передає ВВС. Опозиція протестує проти рішення президента Ніколаса Мадуро скликати Установчі збори.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на ВВС.

США назвало збір нового законодавчого органу спробою втриматися при владі, а уряд Бразилії прямо називає дії Мадуро «переворотом».

Нагадаємо, що раніше Національні збори, в яких більшість належить опозиції, були позбавлене юридичних повноважень. Відповідно, президент Мадуро хоче зібрати нові збори, причому він заздалегідь оговорить про те, що вони будуть складатися з лояльних до режиму бюджетників, і не будуть включати опозиціонерів.

Тіллерсон розкритикував дії президента ВенесуелиДержсекретар США Рекс Тіллерсон не підтримує дії президента Венесуели, який не звертає увагу на думку опозиції.

Мадуро вже підписав указ про створення нового законодавчого органу, до якого увійдуть 500 осіб. Їх завданням визначено внесення поправок до конституції країни. Однак опозиція заявляє, що переписування конституції є переворотом і встановленням диктатури.

Президентські вибори в країні намічені на кінець наступного року. Але вже зараз країна розділена на два непримиренні табори, і в безперервних мітингах за президента Мадуро і акціях проти нього гинуть люди.

Нагадаємо, що в ході акцій протесту проти нинішнього президента Венесуели Ніколаса Мадуро, загинуло п'ять осіб.

Пізніше, в столиці Венесуели, місті Каракас, в ході акції протесту противників президента країни Ніколаса Мадуро загинули двоє студентів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: