Тимощук засвітився на параді в Санкт-Петербурзі з георгіївською стрічкою

Читать на русском

Колишній капітан збірної України з футболу Анатолій Тимощук з георгіївською стрічкою в руках взяв участь у заходах в річницю 9 травня в російському Санкт-Петербурзі.
ФК «Зенит»

Колишній капітан збірної України з футболу Анатолій Тимощук з георгіївською стрічкою в руках взяв участь у заходах в річницю 9 травня в російському Санкт-Петербурзі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ФК «Зеніт».

«На честь 72-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні футболісти і тренерський штаб ФК «Зеніт» поклали квіти до монументу «Мати-Батьківщина» на Піскаревському меморіальному кладовищі», – розповіли в клубі.

На фото видно, що разом з двома гвоздиками, які футболісти принесли до монументу, Тимощук тримає в руках георгіївську стрічку.

З початку збройної агресії проти України російсько-терористичні сили використовують в якості свого атрибута саме георгіївські стрічки. Україна, Білорусь і Казахстан відмовилися від використання цієї символіки, пам'ять про полеглих учасників і жертв Другої світової в Україні символізує квітку маку.

Нагадаємо, Тимощук заявив про свій вихід зі збірної України в серпні 2016 року. Футболіст підписав дворічний контракт з російським ФК «Зеніт», де працює помічником тренера Мірчі Луческу.

У лютому 2017 року український футболіст Роман Зозуля потрапив в скандал в іспанському клубі «Райо Вальєкано», де ліворадикальні фанати назвали гравця нацистом і вимагали від керівництва клубу негайно повернути гравця в «Бетіс».

Пізніше на захист футболіста виступили численні відомі громадські діячі, активісти. Президент іспанської Прімери (вищий дивізіон чемпіонату країни, аналог УПЛ) пообіцяв розібратися в цій справі, а керівництво «Райо» знову запросило футболіста в клуб, пообіцявши повну безпеку і комфорт. МЗС України також пообіцяв українському гравцю політичну і психологічну підтримку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: