У Києві відбудеться перший міжнародний фестиваль світла

Читать на русском
Головними локаціями Kyiv Lights Festival стануть Контрактова площа, Поштова площа біля Річкового вокзалу, Михайлівська площа та Андріївський узвіз.

У Києві стартує перший міжнародний фестиваль світла Kyiv Lights Festival, який є частиною офіційної програми заходів, приурочених до Євробачення-2017.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Київської міської державної адміністрації.

На церемонії відкриття, яка відбудеться 12 травня о 21:00 на Поштовій площі, глядачі побачать шоу дронів і 3D-шоу на будівлі Річкового вокзалу.

Фестиваль триватиме три дні. Головними локаціями Kyiv Lights Festival стануть Контрактова площа, Поштова площа біля Річкового вокзалу, Михайлівська площа та Андріївський узвіз. Kyiv Lights Festival об'єднає відеодизайнерів, художників світла лазера, віджеїв, а також сучасних художників з Європи, Азії, Австралії.

У КМДА зазначили, що подібні світлові фестивалі регулярно проходять у світових столицях. Тепер до них приєднається і Київ.

«Щодня на чотирьох майданчиках фестивалю будуть проходити конкурси 3D-мапінгу, позаконкурсні проекти у супроводі живої музики, масштабні світлові шоу, шоу віджеїв, виставки робіт сучасних українських художників, які працюють зі світлом, численні світлові інсталяції і скульптури в міському просторі», - йдеться в повідомленні.

Також будуть проводитися лекції та практичні семінари з віджеїнгу, відеомаппінгу, сучасної архітектури та урбаністики від українських і зарубіжних експертів. Вхід на всі лекції вільний. В рамках фестивалю відбудеться міжнародний конкурс відеомапінгу і конкурс віджеїнгу. Обидва конкурси оцінюватиме міжнародне журі.

Вхід на фестиваль - вільний.

Нагадаємо, за результатами другого півфіналу Євробачення-2017 визначено ще десять фіналістів.

Безпека учасників і глядачів Євробачення обійшлася українським організаторам у 50 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: