Генсек ООН хоче реформувати міжнародні організації

Читать на русском
Глава ООН сказав, що сьогодні світ стикається з недовірою до міжнародних багатосторонніх інститутів з боку тих, хто залишився за бортом глобалізації.
Антоніу Гутерріш

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш відзначив необхідність реформувати міжнародні організації, щоб відновити довіру до багатосторонньої дипломатії.

Про це він заявив у Центральному залі вестмінстера в Лондоні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Центр новин ООН.

«Якщо ви хочете подолати цю недовіру, що абсолютно необхідно заради порятунку багатосторонньої дипломатії... то ми повинні підтвердити готовність провести реформу багатосторонніх організацій», - заявив глава ООН, виступаючи перед представниками уряду, неурядових організацій, науковцями та представниками громадськості і приватного бізнесу.

Гутерріш сказав, що сьогодні світ стикається з трьома основними проблемами: зміною природи сучасних конфліктів; нестабільною політичною, економічною і екологічною обстановкою у багатьох частинах світу, а також недовірою до міжнародних багатосторонніх інститутів з боку тих, хто залишився «за бортом» глобалізації.

Місія ООН – «козир», який українська дипломатія традиційно витягує з рукава, коли нічого сказатиГолова правління фонду «Майдан закордонних справ» оцінив результативність переговорів Президента України з держсекретарем США і пропозицію про введення миротворчого контингенту на Донбас.

Генеральний секретар закликав активніше просувати проекти з озеленення економіки, нагадавши про стрімку зміну клімату. Говорячи про права людини, Антоніу Гутерріш заявив, що не можна прикриватися національним суверенітетом, коли мова йде про захист основних прав і свобод.

Зазначимо, постійний представник України в Організації об'єднаних націй Володимир Єльченко, виступаючи в Раді Безпеки ООН заявив, що ООН разом з Євросоюзом мають активніше брати участь у врегулюванні конфліктів.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що ефективність ООН досить низька, тоді як організація володіє величезним потенціалом».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: