У Миколаєві виплачували пенсії за недійсними паспортами

Читать на русском
Встановлено факти нарахування і виплати пенсій громадянам за недійсними (втраченими) паспортам та за відсутності даних про реєстрацію за місцем проживання.

Аудитори Миколаївщини під час ревізії виявили порушень на понад 200 тисяч гривень під час використання коштів Пенсійного фонду України.

Про це повідомили в прес-службі Управління Південного офісу Держаудитслужби України в Миколаївській області, передає «Слово і Діло».

Так, спеціалісти управління Південного офісу Держаудитслужби у Миколаївській області провели планову ревізію використання коштів, передбачених на дотації на виплату пенсій, в управлінні Пенсійного фонду України в Заводському районі Миколаєва. Було встановлено факти нарахування і виплати пенсій громадянам за недійсними (втраченими) паспортам та за відсутності даних про реєстрацію за місцем проживання. Таким громадянам нараховано та виплачено пенсій на суму 210 тисяч грн.

«Об'єднаному центральному управлінні Пенсійного фонду України м. Миколаєва, яке є правонаступником всіх прав і обов'язків управління Пенсійного фонду України в Заводському районі Миколаєва направлено вимогу про усунення порушень. Матеріали ревізії передано до Управління Служби безпеки України в Миколаївській області для розгляду та відповідного реагування згідно чинного законодавства», - зазначили в Миколаївському обласному управлінні Держаудитслужби.

Відзначимо, за словами віце-прем'єр-міністра Павла Розенка, в Меморандумі України з МВФ немає жодних вимог про підвищення пенсійного віку.

Водночас, директор європейського департаменту МВФ Пол Томсен повідомив, що Україні більше не можна відкладати пенсійну реформу і запустити процес доведеться негайно, щоб уникнути колапсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: