Виплата пенсій переселенцям скоротилася майже вдвічі

Читать на русском
Наприкінці 2016 року пенсії отримували 548 тисяч громадян з числа внутрішньо переміщених осіб, що на 407 тисяч менше аналогічного показника на січень минулого року.
Право на захист

Наприкінці 2016 року пенсії отримували 548 тисяч громадян з числа внутрішньо переміщених осіб, що на 407 тисяч менше аналогічного показника на січень минулого року.

Про це йдеться у звіті голови Пенсійного фонду України Андрія Зарудного, повідомляє «Слово і Діло».

«У грудні 2016 року пенсії виплачувалися 548,9 тис. пенсіонерам з числа ВПЛ, що на 407,1 тис. менше порівняно з відповідним періодом 2015 року», – йдеться у звіті.

Пенсії для переселенців з окупованих територій: механізм виплатиНаразі отримувати пенсію можуть лише ті жителі Криму і Донбасу, які оформлені й проживають на підконтрольній уряду території.

У документі зазначено, що у серпні 2014 року на непідконтрольних Україні територіях Донбасу були зареєстровані понад 1,2 млн пенсіонерів, станом на 1 січня 2016 року пенсії отримували 956 тис. переселенців.

У 2016 році пенсіонерів-переселенців перевели на отримання виплат через Ощадбанк і ввели їх постійну верифікацію, у тому числі шляхом видачі електронних пенсійних посвідчень.

Переселенцям, які не звернулися за підтвердженням права на пенсійні виплати на підконтрольній території, виплати припинили.

Олексій ЗаруднийГолова правління Пенсійного фонду України
Зарудний обіцяє, що Пенсійний фонд буде виконувати усі свої зобов’язання із виплати пенсійСказано 30 березня 2015 р.Статус обіцянки: Архів

При цьому у Пенсійному фонді зазначили, що не мають точних даних про кількість пенсіонерів, які зараз знаходяться на непідконтрольній території.

Нагадаємо, Кабмін у рамках проведення пенсійної реформи обіцяє збільшити пенсії у 2017 році.

При цьому в Кабміні ще не напрацювали модель пенсійної реформи, але вона передбачає обов'язкове введення накопичувальної системи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: