Трамп відклав вихід США з Паризької кліматичної угоди

Читать на русском
Американська влада відстрочила рішення про вихід країни з Паризького угоди із захисту клімату та обмеження парникових викидів.

Американська влада відстрочила рішення про вихід країни з Паризького угоди із захисту клімату та обмеження парникових викидів.

Про це передає з посиланням на свої джерела в адміністрації Дональда Трампа Reuters, пише «Слово і Діло».

Призначену на 9 травня зустріч урядових радників з підготовки відповідного документа перенесено на невизначений термін.

Причиною зазначеного рішення називають «труднощі з датою» наради. Метою зустрічі було подолати внутрішні розбіжності навколо того, чи повинен Трамп дотримуватися своєї передвиборчої обіцянки припинити участь США в Паризькому угоді 2015 року.

Метеорологи передбачили екстремальні погодні катаклізми цьогорічНепрості і надзвичайно небезпечні погодні явища триватимуть і в 2017 році згідно прогнозів Всесвітньої метеорологічної організації, яка раніше визнала минулий 2016 рік найтеплішим за всю історію наукових спостережень за кліматом.

8 травня учасники конференції ООН з клімату, що проходить в Бонні, закликали американську адміністрацію не виходити з глобальної угоди по клімату.

Раніше Трамп підписав розпорядження, яке скасовує норми закону екс-президента Барака Обами, спрямовані на стримування зміни клімату.

Нагадаємо, Паризький договір з клімату був підписаний восени 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: