ВР має провести публічні вибори Омбудсмена — Amnesty International

Читать на русском
Кандидати на посаду Омбудсмена мають відповідати низці критеріїв, зокрема, бути незалежними від будь-яких політичних сил.

Amnesty International в Україні закликала Верховну Раду України провести публічні вибори на посаду Уповноваженого з прав людини.

Про це повідомили в прес-службі Amnesty International Україна, передає «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, Верховна Рада має забезпечити публічний та неупереджений, заснований на змагальності розгляд кандидатур на посаду Уповноваженого з прав людини, із залученням до обговорення громадськості.

«Ми вимагаємо гарантувати відповідність кандидатів/кандидаток професійним стандартам та їхню незалежність від впливу партійних інтересів. Це стане можливим тільки шляхом проведення відкритого висування і обговорення кандидатів та кандидаток із залученням в процес відбору представників громадянського суспільства. В іншому випадку є великий ризик того, що цю відповідальну посаду отримає людина, для якої захист партійних інтересів або інтересів окремих осіб буде вищим, ніж захист прав людини», - заявила директор Amnesty International Україна Оксана Покальчук.

Також зазначається, що кандидати на посаду Омбудсмена мають відповідати низці критеріїв, зокрема, володіти глибоким знанням міжнародних стандартів прав людини, мати тривалий досвід правозахисної роботи і бути незалежними від будь-яких політичних сил.

Зазначимо, що одним з найбільш ймовірних кандидатів на посаду уповноваженого Верховної Ради України з прав людини є голова парламентського комітету з питань соцполітики Людмила Денисова.

Також повідомлялося, що офіс уповноваженого Верховної Ради України з прав людини отримає 1,5 мільйона євро допомоги від Євросоюзу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: