Лавров на зустрічі з Тіллерсоном пожартував про відставку директора ФБР

Читать на русском
У Вашингтоні відбулися переговори держсекретаря США Рекса Тіллерсона з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, під час яких сторони обговорили ситуацію в Сирії, Україні та інші питання.

У Вашингтоні відбулися переговори держсекретаря США Рекса Тіллерсона з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, під час яких сторони обговорили ситуацію в Сирії, Україні та інші питання.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», пише «Слово і Діло».

Як зазначається, ця зустріч відбулася 10 травня за кілька годин перед зустріччю президента США Дональда Трампа з російськими дипломатами.

За словами Тіллерсона, зустріч була шансом «продовжити діалог і обмін поглядами» після його візиту до Москви минулого місяця. Тіллерсон зазначив, що відносини з Росією необхідно відновлювати.

Ці зустрічі відбуваються наступного дня після звільнення директора ФБР Джеймса Комі. Коли журналісти запитали, що Лавров думає про це, він відповів саркастично. «Його звільнили? Ви жартуєте», – зазначив російський міністр.

Рішення щодо звільнення Джеймса Комі було оприлюднене після того, як ФБР визнало, що він надав неточну інформацію під час недавніх слухань у Конгресі. Тоді він заявив, що колишня держсекретар Гілларі Клінтон відправила своїй помічниці «сотні або тисячі» електронних листів, які потенційно містять секрети. Насправді число цих повідомлень було дуже незначним.

США на рік продовжили санкції проти СиріїАмериканський президент Дональд Трамп продовжив на рік режим санкцій щодо сирійського уряду.

Лавров є найбільш високопоставленим російським чиновником, який матиме зустріч із Трампом від часу його вступу на посаду в січні цього року.

Під час передвиборної кампанії Трамп обіцяв поліпшення відносин з Росією, але від часу вступу на посаду змінив риторику на більш традиційну для республіканців. Нині Трамп заявляє про підтримку зусиль НАТО з протидії військовій могутності та агресії Росії в Європі, від країн Балтії до України та Грузії.

Лавров прибув до Вашингтона вперше з 2013 року. Він привіз російський план припинення насильства в Сирії, після того, як цю угоду минулого тижня підтримали Іран і Туреччина.

Нагадаємо, в МЗС РФ розповіли, коли може відбутися зустріч Путіна і Трампа.

Відзначимо, що Росія запрошує Тіллерсона до Лаврова на Аляску.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: