Стала відома дата зустрічі Тіллерсона з Лавровим

Читать на русском
За даними Держдепу, під час зустрічі сторони говоритимуть про Україну, Сирію та двосторонні відносини.

Під час візиту в Сполучені Штати міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зустрінеться з американським держсекретарем Рексом Тиллерсоном.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Державного департаменту США.

За даними Держдепу, зустріч відбудеться в середу, 10 травня. Сторони будуть говорити про Україну, Сирію та двосторонніх відносинах.

«Що стосується України, то сторони обговорять необхідність припинити насильство на сході України і врегулювання конфлікту шляхом повної реалізації мінських угод», - йдеться в повідомленні.

Також Тіллерсон має намір обговорити з Лавровим зусилля по де-ескалації насильства в Сирії і надання гуманітарної допомоги народу цієї країни, а також підготувати ґрунт для політичного врегулювання сирійського конфлікту.

За даними Міністерства закордонних справ РФ, візит Лаврова до США триватиме з 9 по 11 травня. Крім зустрічі з держсекретарем російський міністр планує взяти участь у міністерському засіданні Арктичної ради у Фербенксі.

Нагадаємо, 12 квітня Лавров і Тіллерсон вже проводили зустріч у Москві, яку ЗМІ охрестили «несподівано неприязною».

Тоді Тіллерсон заявив, що відносини Росії і США перебувають на низькому рівні, а Україна - головна перешкода на шляху для їхнього поліпшення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: