У Монреалі оголосили НС

Читать на русском
Влада Монреаля розпорядилася закрити школи та інші навчальні заклади як в самому Монреалі, так і в передмісті.

У канадському місті Монреалі через повені введено надзвичайний стан на 48 годин: у провінції Квебек сильні опади спричинили суттєве підняття рівня води в річках і водоймах.

Про це повідомляє DW, передає «Слово і Діло».

За даними місцевих ЗМІ, влада розпорядилася закрити школи та інші навчальні заклади як в самому Монреалі, так і в передмісті. Режим надзвичайного стану дасть більше можливостей для подолання наслідків повені, сподіваються чиновники.

Оглядачі називають стихійне лихо одним з найбільших за масштабами за кілька останніх десятиліть. Місту знадобиться щонайменше кілька днів, поки ситуація не нормалізується, запевняють у прес-службі місцевої влади.

Місцеві легенди України: захист від паводків на Закарпатті«Слово і Діло» продовжує досліджувати найбільш злободенні проблеми міст та регіонів України, що, попри обіцянки політиків, не вирішуються роками. На черзі Закарпаття та його найбільш руйнівне стихійне лихо – паводки.

До боротьби з наслідками повені залучили також 1200 канадських військових.

Як зазначив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо у своєму мікроблозі в Twitter, військові допомагають під час надзвичайного стану, який став «відповіддю» на повінь.

Загалом 126 муніципалітетів канадської провінції Квебек так чи інакше постраждали від підтоплень. За даними телеканалу CBC News, повінь зачепила тисячі будинків. Тільки в Монреалі 221 особа змушені були евакуюватися з власних осель.

Внаслыдок раптових повеней, викликаних сильними дощами, на північно-заході Ірану загинули 17 людей, ще щонайменше 20 вважаються зниклими без вести.

Також відзначимо, загальна сума збитків від лютневого паводку у Закарпатській області складає понад 6 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: