Понеділок у АТО: один боєць загинув і п'ятеро поранені

Читать на русском
У понеділок, 8 травня, в зоні проведення АТО на Донбасі загинув один український військовий і п’ятеро отримали поранення.

У понеділок, 8 травня, в зоні проведення АТО на Донбасі загинув один український військовий і п’ятеро отримали поранення.

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО станом на 18:00 понеділка, 8 травня, передає «Слово і Діло».

«З початку доби один військовослужбовець Збройних сил України загинув, ще п’ять українських захисників отримали поранення», - кажуть військові.

За їхніми даними, за день зафіксовано 30 обстрілів позицій ЗСУ.

Зокрема, на донецькому напрямку з мінометів калібру 120 та 82 мм ворог бив по опорних пунктах українських військ поруч Верхньоторецького та Кам`янки. Вогнем 120-міліметрових мінометів накривав захисників Невельського, а по оборонцях Луганського та Верхньоторецького гатив з гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів. По позиціях поблизу Авдіївки противник вів вогонь з мінометів калібру 120 мм, протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. По опорних пунктах неподалік Зайцевого ворог застосовував гранатомети різних калібрів та стрілецьку зброю.

Карта АТО: ситуація на сході України на 8 травняСитуація на сході країни станом на 00:00 8 травня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

На приморському напрямку, вогнем мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї ворог накривав позиції поруч Павлополя. З 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП, підствольних гранатометів та великокаліберних кулеметів гатив по опорних пунктах морських піхотинцях під Водяним. Міномети калібру 120 та 82 мм застосовував по оборонцях Красногорівки, а з гранатометів різних систем бив по захисниках Широкиного, Гнутового та Чермалика. Зі стрілецької зброї противник обстрілював опорні пункти в районі Гранітного. В районі Новотроїцького діяли ворожі снайпери.

На луганському напрямку з артилерійських систем калібру 122 мм підрозділи російсько-окупаційних військ гатили по опорних пунктах поблизу Новозванівки. 120-міліметрові міномети та автоматичні гранатомети противник застосував поблизу Кримського, а з мінометів калібру 82 мм бив по опорних пунктах під Троїцьким. З гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів ворог вів вогонь по позиціях поруч населеного пункту Жовте.

Як повідомлялося, в зоні АТО на невідомому пристрої підірвався український військовий. Врятувати життя солдата не вдалося.

Раніше в понеділок в штабі АТО розповіли, що за минулу добу загиблих і поранених внаслідок бойових дій в зоні АТО немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: