У Франції проходить другий тур виборів президента

Читать на русском
У Монреалі, незважаючи на сильну зливу, люди за годину до відкриття почали збиратися біля виборчих дільниць, быля однієї з яких вишикувалася 2-кілометрова черга.

У Франції в неділю, 7 травня, проходить другий тур виборів президента країни.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

На пост глави держави претендують лідер руху «Вперед!» Еммануель Макрон і кандидат від партії «Національний фронт» Марін Ле Пен.

Виборчі дільниці в континентальній Франції відкрилися о 8 ранку за місцевим часом (9 за Києвом) і закриються о 19:00 або о 20:00 залежно від міст.

Вибори президента П'ятої республіки: чим вигідна перемога Макрона для України?Виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента» пояснив, чим можливий виграш Макрона може бути корисним для України, та в чому небезпека перемоги Ле Пен.

Французькі громадяни, що живуть на заморських територіях Франції, змогли проголосувати у другому турі президентських виборів вже у суботу, 6 травня. Як повідомляє Еuronews, порівняно з першим туром активність виборців тут помітно зросла. Зокрема, це стосується Французької Гвіани і Антильських островів.

У виборах змогли взяти участь французькі виборці з країн Північної та Південної Америки. У Монреалі, незважаючи на сильну зливу, люди за годину до відкриття почали збиратися біля виборчих дільниць, быля однієї з яких вишикувалася 2-кілометрова черга.

Зазначимо, що результати останніх соціологічних опитувань показали, що фаворитом другого туру є Макрон, за якого можуть проголосувати більше 60% з 48 мільйонів французьких виборців. Як повідомлялося, 4 травня Макрон на останніх перед виборами телевізійних дебатах переміг свою суперницю Марін Ле Пен.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: