Чеський уряд складе повноваження через міністра, що ухилявся від сплати податків

Читать на русском
Уряд Чехії має намір скласти повноваження в повному складі через підозру міністра фінансів у тому, що він ухилявся від сплати податків.
Богуслав СоботкаФото з відкритих джерел

Уряд Чехії має намір піти у відставку в повному складі через підозру в ухиленні від сплати податків, висунуту міністру фінансів країни Андрею Бабішу.

Про це повідомив прем’єр-міністр Богуслав Соботка, інформує «Слово і Діло» з посиланням на Deutsche Welle.

За його словами, Бабіш не зміг належним чином пояснити докази, за якими його підозрюють, і це є приводом для відставки уряду. Бабіш відомий у країні не лише як міністр, але й як дуже заможна людина – він є бізнесменом та мільярдером.

Лукашенко відклав на рік «податок на дармоїдство»Президент Білорусі Олександр Лукашенко призупинив збір податку на дармоїдство, таким чином відреагувавши на заклики численних акцій протесту в багатьох містах країни.

Згоду на відставку уряду має дати президент Чехії Мілош Земан.

«Незабаром я подам мою заяву про відставку президенту Земану. Неприйнятно, щоб Бабіш залишався міністром фінансів», – зазначив Соботка.

Видання Ceske Noviny припускає, що розпуск головного органу виконавчої влади країни може відбутися вже цього тижня.

Нагадаємо, на початку квітня чеський суд із другої спроби постановив закрити «посольство «ДНР» у країні. Раніше Прага подвоїла квоти на працевлаштування громадян України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: