Біля патруля ОБСЄ стався вибух і стрілянина

Читать на русском
Спостерігачі не змогли визначити тип застосованоъ зброї і напрямок вогню, патруль місії покинув район і повернувся на свою базу в Луганськ.

На окупованій території Луганської області стався вибух і був відкритий вогонь із стрілецької зброї поблизу патруля СММ ОБСЄ.

Про це йдеться в повідомленні місії ОБСЄ, оприлюдненій 29 квітня, передає «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, 28 квітня патруль СММ ОБСЄ в складі 6 співробітників на 2 броньованих авто перебував на блокпосту луганських бойовиків, розташованому приблизно в 1,5 км від окупованого н.п. Молодіжне, де спостерігачі говорили з озброєними луганськими бойовиками.

«О 12:17 члени патруля попрямували до своїх автомобілів, щоб виїхати з цього району, коли той же член «ЛНР» почав махати їм рукою, вказуючи на те, щоб патруль швидко покинув цей район. О 12:20, вже перебуваючи в автомобілях спостерігачі почули вибух», - йдеться в звіті.

Смерть спостерігача ОБСЄ в «ЛНР» змусить світ по-іншому подивитися на війну на ДонбасіДиректор Агентства моделювання ситуацій пояснив, за яких умов може бути введена поліцейська місія на Донбас, та на які небезпечні кроки може зважитися РФ.

За оцінками спостерігачів, вибух був в повітрі приблизно на відстані 50-100 м, було видно хмару чорного диму, що піднімалася над зазначеним раніше місцем, проте з відстані місце удару не було видно.

Визначити причину вибуху не вдалося. Патруль СММ поїхав із зазначеного району.

Також повідомляється, що в той же день інший патруль СММ в складі 5 співробітників на 2 броньованих авто знаходився на спостережному пункті приблизно в 50 м на захід від позиції луганських неподалік від окупованого н. п. Крута Гора. Близько 10:35, коли всі члени патруля місії були біля своїх авто, вони почули постріл зі стрілецької зброї приблизно за 40-50 м, повідомили в місії.

Спостерігачі не змогли визначити тип застосованоъ зброї і напрямок вогню, патруль місії покинув район і повернувся на свою базу в Луганськ.

В обох випадках СММ повідомила про події в Спільний центр по контролю і координації і звернулася до СЦКК із запитом розібратися з інцидентами.

Як відомо, 23 квітня на окупованій частині Луганської області на міні підірвалася машина СММ ОБСЄ. Інцидент стався в районі населеного пункту Пришиб. Один з членів місії - громадянин США - загинув, двоє (громадяни Чехії і Німеччини) були доставлені в лікарню.

Перший заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг заявив, що інцидент з підривом патруля СММ ОБСЄ не був нещасним випадком.

25 квітня СММ ОБСЄ в Україні відновила роботу патрулів на Донбасі по обидва боки лінії розмежування, але з деякими обмеженнями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: