Київ екстрено закінчує підготовку до Євробачення

Читать на русском
Київ вкладає мільйони гривень в асфальт і інфраструктуру зі збору сміття, щоб не шокувати туристів, які приїдуть на Євробачення.
Євробачення в Києві

Щоб не вдарити обличчям в бруд перед іноземними гостями, пішохідну зону в районі проведення Євробачення повністю оновлюють.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Сегодня».

Мільйони гривень вкладає Київ в асфальт та інфраструктуру зі збору сміття. Підготовка міста до Євробачення добігає кінця, до столиці вже приїжджають офіційні делегації країн-учасниць.

Крім того, щоб не шокувати європейських туристів, влада вирішила закопати смітники - вже встановили три контейнери, в яких відходи зберігаються під землею.

А ось до недобудованого хмарочосу, котрий височіє над місцем проведення конкурсу, руки дійшли тільки за тиждень до Євробачення. Будівля належить «Нафтогазу», з яким мерія домовилася накрити будівлю сіткою за 6 мільйонів гривень - за кошти власника.

Як відомо, півфінали Євробачення-2017 Києві відбудуться 9 і 11 травня, фінал - 13 травня. В цьому році візьмуть участь 42 країни. Ця кількість за всю історію конкурсу вдалося перевищити лише двічі - в 2008 і 2011 роках.

Раніше в Україну прибули близько 500 членів команд країн-учасниць пісенного конкурсу Євробачення-2017.

Нагадаємо, що за виступ під час Євробачення-2017 переможниця пісенного конкурсу минулого року Джамала отримає 985,5 тисяч гривень.

Відзначимо, в Києві біля станції метро «Лівобережна» з напису «Eurovision» вандали викрали останню букву «n».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: