ГПУ оскаржить рішення Інтерполу щодо Януковича

Читать на русском
У Генпрокуратурі пояснили відмову Інтерполу розшукувати екс-президента України Януковича  недоліками українського законодавства.

У Генпрокуратурі пояснили відмову Інтерполу розшукувати екс-президента України Віктора Януковича недоліками українського законодавства.

Сьогодні стало відомо, що Інтерпол припинив розшук Януковича. Спочатку про це заявили адвокати екс-президента, а після підтвердили в українській поліції.

Про це сказав начальник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

При цьому він підкреслив, що «зняття з міжнародного розшуку Януковича відбулося не через помилки слідства або порушень, допущених слідчими органами».

У ГПУ зазначили, що зараз висновки Інтерполу обробляються, після чого буде ухвалено рішення про подальші дії і, зокрема, можливого внесення змін до чинного законодавства.

Горбатюк також повідомив, що відповідне рішення буде оскаржене.

«Рішення опрацьовується, ми повинні зробити висновки, як діяти: оскаржити це рішення і вносити зміни в законодавство, прислухаючись до умов Інтерполу», - сказав він.

Відзначимо, що сьогодні повідомлялося і про відмову Інтерполу шукати Олександра Онищенка - побіжного депутата.

Нагадаємо, Інтерпол відмовив Російської Федерації в обвинуваченні і запиті на міжнародний розшук колишнього прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: