ЮНЕСКО: Україна не має іншого способу підняти економіку, крім розвитку технологій

Читать на русском
Україна має навчитись стимулювати розвиток науково-дослідних розробок за рахунок бізнесу, адже це – єдиний спосіб перейти до інноваційної економіки.

Україна має навчитися стимулювати розвиток науково-дослідних розробок за рахунок бізнесу, адже це – єдиний спосіб перейти до інноваційної економіки.

Для України, як і для всіх країн Чорноморського басейну, переорієнтація на технології інтенсивного розвитку буде легшою, ніж для держав, що дотримуються традиційних аграрних соціально-економічних моделей розвитку, зазначається у доповіді ЮНЕСКО з науки до 2030 року, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Науковці організації бачать чіткі передумови для розвитку технологій в Україні, зокрема високий рівень освіти та широке охоплення населення нею. Наразі Україна має найвищий серед країн Чорноморського басейну рівень фінансування освіти – 2,2% ВВП.

Електронні послуги в українських містах: Львів лідирує в IT-рейтингуНезважаючи на те, що високі технології в роботу українського уряду впроваджуються вкрай повільно, окремі міста все ж таки змогли досягти успіху в якості надання своїм жителям електронних послуг.

Водночас в ЮНЕСКО вважають, що рушієм розвитку технологій має стати бізнес.

«Для ефективного переходу до інноваційної економіки всі пострадянські країни регіону не мають іншого вибору, ніж здійснювати фундаментальні реформи, в тому числі різке збільшення фінансування науково-дослідницьких та дослідно-конструкторських розробок (НДДКР) за рахунок бізнес-сектору», – йдеться у звіті організації.

Нагадаємо, міністр економічного розвитку Айварас Абромавичус заявив, що Україна в 2016 році може розраховувати на інвестиційний стрибок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: