Партія Ле Пен отримала в Росії кредит на 9 мільйонів євро за підтримку політики РФ в Україні – ЗМІ

Читать на русском
Партія кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен Національний фронт отримала в 2014 році кредит на 9 мільйонів євро в російському банку ПЧРБ за публічну підтримку дій Кремля в Україні.
фото: AFP/Getty Images

Партія кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен «Національний фронт» отримала в 2014 році кредит на 9 мільйонів євро в російському банку ПЧРБ за публічну підтримку дій Кремля в Україні.

Про це пише французький медіа-портал Mediapart, повідомляє «Слово і Діло».

За даними видання, посередниками при отриманні Ле Пен кредиту в ПЧРБ виступили євродепутат від «Національного фронту» Жан-Люк Шафхаузер і член Ради Федерації РФ, спецпредставник президента РФ Олександр Бабаков.

У виданні відзначили, що 17 березня 2016 року Шафхаузер і Бабаков зустрічалися в Женеві, щоб обговорити подальші кредити «Національного фронту» в інших банках РФ.

Також Mediapart привів фрагмент електронного листа Шафхаузера за липень 2014 року, де він написав, що «Марін готова надіслати до Reuters заяву» щодо ситуації в Україні. При цьому одержувачем листа був Олександр Воробйов, який пізніше допоміг Ле Пен отримати гроші в російському банку.

При цьому Воробйов запропонував євродепутату приклад заяви щодо ситуації в Україні, яке повинна була зробити Ле Пен. У той же час у виданні відзначили, що голова «Нацфронту» не стала посилати цю заяву.

За інформацією видання, фінансова прокуратура Франції з лютого 2016 року веде попереднє розслідування після отримання інформації від підрозділу Мінфіну Франції по боротьбі з відмиванням коштів, намагаючись визначити походження грошей Шафхаузера.

«Національний фронт» отримав кредит на 9 мільйонів євро в Першому чесько-російському банку (ПЧРБ) у вересні 2014 року, а в березні 2016 року кредит переуступили зареєстрованої в Москві фірмі «Конті».

Нагадаємо, 2 травня Ле Пен звинуватили в плагіаті: вона використовувала фрагменти промови кандидата в президенти Франції Франсуа Фійона протягом свого виступу.

Раніше Європарламент переглянув суму збитків за шість років через виплати заробітних плат фіктивно працевлаштованим помічникам євродепутатів від ультраправого «Національного фронту».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: