Договір відкритого неба: три країни проведуть спостережний політ над РФ і Білоруссю

Читать на русском
Спільна місія Канади, Великобританії та України з 2 по 6 травня виконає спостережний політ над Білорусією і Росією у рамках Договору з відкритого неба.

У рамках реалізації Договору з відкритого неба в період з 2 по 6 травня місія Канади, Великобританії та України виконає спостережний політ над територією Білорусі та РФ.

Про це повідомив начальник російського національного Центру по зменшенню ядерної небезпеки Сергій Рижков, передає «Слово і Діло».

Політ буде виконуватися на канадському літаку C-130J з аеродрому Кубинка.

США випробують міжконтинентальну балістичну ракету – ЗМІАмериканські ВПС у середу планують випробувати міжконтинентальну балістичну ракету Minuteman III.

«Під час виконання польоту за узгодженим маршрутом російські та білоруські фахівці на борту літака спостереження будуть контролювати суворе дотримання узгоджених параметрів польоту та застосування передбаченої Договором апаратури спостереження», - зазначив він.

За його словами, літак спостереження C-130J відноситься до класу літаків, не призначених для застосування будь-якої зброї.

«Літак і встановлена на ньому апаратура спостереження (аерофотоапарати) пройшли міжнародний огляд, в якому взяли участь і російські фахівці, що виключає використання технічних засобів, не передбачених Договором», - сказав Рижков.

Раніше у «Борисполі» прикордонники затримали росіянку, яку підозрюють у тероризмі.

Нагадаємо, у ПАРЄ вимагають від РФ відновити Меджліс.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: